¿Els valencians ens mereixem aço? Vicent Cucarella

Economista i investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), Vicent Cucarella considera que ha arribat el moment de reclamar un sistema de finançament just. En El finançament valencià, de la submissió al canvi necessari, exposa en clau didàctica la greu situació de les nostres finances públiques i aporta solucions. D’arguments, n’hi ha de sobra, i un de ben alarmant: som l’única comunitat de l’Estat que, sent pobra, aporta més del que rep.

El tècnic del IVIE Vicent Cucarella posa dades a la balança fiscal valenciana i explica en aquest vídeo al públic general de què parlem quan diem que la Valenciana és la comunitat més endeutada, discriminada pel sistema de finançament, que té dèficit fiscal o que el Govern Central inverteix poc en terres valencianes, entre altres qüestions. Seguint aquest enllaç accedixes a la pàgina del IVIE on podràs vore un debat sobre el finançament valencià entre totes les forces polítiques amb representació parlamentària a la Comunitat Valenciana: Ignacio Blanco (EU), Rubén Ibáñez (PP), Julián López (PSPV-PSOE) i Mónica Oltra (Compromís). L’activitat va formar part del programa de Claustre Obert, l’espai de debat i reflexió creat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i el diari El País.

mesa

http://www.ivie.es/es/prensa/videos/financiacion-valenciana.php

 a

També pots ampliar informació en aquesta entrevista concedida a Levante TV

http://videotecahtml5.es/levantetv/media/lentrevista-vicent-cucarella-expert-de-livie-i-aut

http://videotecahtml5.es/levantetv/media/lentrevista-vicent-cucarella-expert-de-livie-i-aut

1 comentario

  • Ausias dice:

    El llibre de Cucarella i el video de Carles Alberola deixa clar lo que tots els valencians deuriem de saber, !!els valencians estem discriminats financera i socialment respecte atres pobles d´Espanya. !!Oixala que el nou govern ( PSOE, COMPROMIS) i la actual oposicíó ( PP i Ciutadans), estigan units en la exigencia de una justa financiació.