Mocions en 173 municipis a favor del Dret Civil Valencià

L´Associació de Juristes Valencians ha presentat propostes de mocions en 173 municipis de moltes comarques valencianes demanant la retirada dels recursos de inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià (Llei 10/2007, de règim econòmic matrimonial, Llei 5/2011, de custòdia compartida i la Llei 5/2012, de unions de fet).

Municipios enviados 05PROVINCIA DE CASTELLÓ ( 50):

Vall d´Uxó, Morella, Vinaros, Peniscola, Sant Mateu, Catí, Benassal, Almassora, Alcalá de Xivert, Sant Rafael del Riu, Artana, Vila-real, Castelló de la Plana, Benicassim, Cinctorres, Vilafranca, Almenara, Albocasser, Oropesa, Onda, Benicarló, Benlloch, L´Alcora, Cabanes, Calig, Castellfort, Castellnovo, Catí, Forcall, Olocau del Rei, Ribesalbes, La Pobla Tornesa, Ondara, Artana, Borriana, La Vilavella, Atzaneta del Maestrat, Cervera, Vall d´Alba, Portell de Morella, Borriol, Quatretonda, Sant Joan de Moró, Torreblanca, Vilafames, Vilanova d´Alcolea, La Pobla de Benifassar, Sant Jordi, Llucena, Xert.

PROVINCIA D´ALACANT( 58):

Cocentaina, Elx, Benissa, La Vila Joiosa, Ibi, Castalla, Banyeres, Tibi, Guardamar del Segura, Callosa d´En Sarriá, Gata de Gorgos, Denia, Calp, Teulada-Moraira, El Verger, Muro, Alcoy, Alacant, Onil, Elda, Santa Pola, Xabia, Tarbena, Benidorm, Altea, Orba, Benitatxell, Parcent, Els Poblets, Famorca, Planes, Agres, Alqueria d´Aznar, , Alfas del Pí, La Nucia, Finestrat, Xaló, Mutxamel, Xixona, Agost, Bussot, Aigues de Bussot, Beneixama, Novelda, Monover, El Pinos, Fondo de les Neus, Crevillent, El Campello, Sella, Bolulla, Guadalest, Benifató, Confrides, Polop de la Marina, Biar, Camp de Mirra, Benifallim.

PROVINCIA DE VALENCIA( 65):

Catarroja, Silla, Algemesi, Alzira, Sueca, Albal, Quart de Poblet, Benicull del Xuquer, Albalat de la Ribera, Polinya del Xuquer, Alaquas, Quartell, Quart de les Valls, Benifairó, Faura, Benavites, Benifaió, València, Torrent, Moncada, Rocafort, Cullera, Benifairó de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Simat de la Valldigna, Gandia, Ontinyent, La Font de la Figuera, Museros, Xeraco, Lliria, La Pobla de Vallbona, Moixent, Xàtiva, Alginet, Alboraya, Alfafar, Betera, Riba-Roja del Turia, Picassent, Puçol, L´Eliana, Carlet, Massamagrell, Benetusser, Canals, Godella, L´Alcudia, Picanya, Benaguasil, Alberic, Meliana, Alcasser, Almussafes, El Puig, Vallada, Gilet, Xeresa, Sumacarcer, Sagunt, Paterna, Burjassot, Manises, Oliva, Paiporta, Carcaixent.

La justificació de estes mocions es:

  • Incidir en que un dels principals objectius de la Llei Orgànica 1/2006, de Reforma de l’Estatut d’Autonomia, en la que es reconeix als valencians la condició de Nacionalitat Històrica, és restablir la competència sobre el dret privat per als valencians i igualar-nos a la resta de pobles espanyols no castellans (navarresos, catalans, bascos, balears i aragonesos), i acabar en tan injusta discriminació.
  • Les Lleis valencianes, varen ser objecte de Recurs d’ inconstitucionalitat presentat pel President del Govern de l’Estat, sense que a dia de hui, s’haja pronunciat el Tribunal Constitucional. De la primera Llei recorreguda (del règim econòmic matrimonial valencià), fa 7 anys.
  • Un pronunciament del Tribunal Constitucional determinant l’inconstitucionalitat d’estes normes generaría greus conseqüencies jurídiques i augment de litigiositat en àmbits tan importants com el règim econòmic matrimonial dels valencians casats a partir del 25 d’abril de 2008, en matèria de custòdia compartida i també respecte de les unions de fet de parelles valencianes.
  • El dret valencià, possibilita donar una resposta àgil, moderna i pròpia als problemes actuals dels valencians, i permet concloure la discriminació que patim com a poble des de fa més de tres segles després de l’abolició dels furs en 1707, que requerix de forma inajornable, la retirada per part del govern estatal dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes de dret civil valencià.
  • Com es prou habitual la pràctica de retirar recursos d’inconstitucionalitat per mig de pactes entre Govern Estatal i Autonòmic, la Comunitat Valenciana ha de rebre el mateix tracte que han rebut altres comunitats autònomes per a casos semblants si no es vol incórrer en arbitrarietat i tracte discriminatori

Los comentarios están cerrados.