Pròxim ple a Castelló

Compromís, PSPV i Castelló en Moviment sol·liciten al Govern que retire els recursos d’inconstitucionalitat contra el Dret Civil Valencià

logo Castello

Els grups polítics de Compromís, PSPV i Castelló en Moviment han presentat una declaració institucional conjunta de cara a la celebració del pròxim ple que tindrà lloc el dijous 25 de febrer per a reclamar la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les Normes de Dret Civil Valencià.

En la declaració institucional, les tres forces han arribat a l’acord de sol·licitar a l’Ajuntament de Castelló que s’adherisca al manifest promogut per l’Associació de Juristes Valencians (AJV) pel qual es demana la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes del dret civil valencià.

Dit manifest, al·ludeix a les normes d’àmplia demanda social contemplades dins de les normes de dret civil valencià, com la Llei del règim econòmic matrimonial valencià de 2007, la Llei de custòdia compartida de 2011, la Llei d’Unions de fet de 2012 i la Llei dels contractes i altres relacions jurídiques agràries de 2013. El mateix manifest afirma que “tres d’aquestes quatre lleis estan actualment recorregudes per l’Estat central davant el Tribunal Constitucional i, en algun cas, com en el de la Llei de règim econòmic matrimonial, després d’un comportament obertament deslleial i menyspreador durant les negociacions per a la retirada del recurs”.

El manifest continua dient que “el dret civil foral és un dels elements identitaris dels valencians, en la línia d’altres estatuts com els de Aragó o Catalunya. Però, com ha ocorregut en tantes ocasions al llarg de la nostra història, des de Madrid s’imposen traves al nostre autogovern malgrat que l’article 7 obliga a la Generalitat al fet que la reintegració del dret civil foral siga un principi rector de l’actuació del Consell i de les Corts”.

A més, el text dicta que “el que es qüestiona amb aqueixos recursos és la pròpia existència d’un dret civil foral valencià, i amb açò, la potestat de donar una solució pròpia als nostres problemes actuals”.

Per tot açò, PSPV, Compromís i Castelló en Moviment s’adhereixen a dit manifest i sol·liciten “al Govern estatal que retire sense perdre més temps els recursos d’inconstitucionalitat plantejats”.

Castelló, 20 de febrer de 2016

De: Gabinet de Comunicació
Plaça Major, 1 (12001 Castelló)
Tlfs 964 35 51 92 | 964 35 53 84
prensa@castello.es

Pots llegir la notícia també en:

castellondiario

ValenciaNoticiasL

Los comentarios están cerrados.